Puff pancakesDoor Crafond NLDutch Puff Pancakes bevinden zich ergens tussen pannenkoek en muffin. Een heerlijk fluffy pannenkoek en het ideale ontbijt-op-bed voor moederdag!
AspergesDoor Crafond NLHet aspergeseizoen gaat weer van start. Wij stoven ze het liefst in eigen vocht, dus niet koken, dan gaat alle smaak en stevigheid verloren.Hieronder het basisrecept.
Paté de campagneDoor BoudineBasisrecept voor een vrij zachte franse boerenpaté. Je kunt 'm zo kruidig maken als je zelf wilt, maar maak 'm wel een dag van tevoren.
Groene aspergesoepDoor BoudineHet is weer aspergetijd! Dit keer een supersimpele en lekkere soep van groene asperges.
Crêpe HotdogDoor BoudineCrêpes of galettes saucisses is heerlijk fout frans streedfood. Nóg lekkerder - en fouter! - de crêpe hotdog.
Oeuf(s) en cocotteDoor Emile HenryGrappig dat 'oeuf en cocotte' op internet wordt vertaald met 'ei uit de oven', terwijl het toch écht 'ei uit een potje' betekent. Dit recept met zalm is een super lenterecept, ideaal voor het paasontbijt of moederdag.
ZarzuelaDoor BoudineBouillabaisse, chowder, zarzula... allemaal varianten op een dikke soep met vis en zeevruchten. Meestal met sofrito en/of saffraan.
S’moresDoor Crafond NLS’mores worden van origine gemaakt in een skillet (lage pan/deksel) op open vuur, maar je kunt ze ook in de oven maken, in een Crafond lage pan of in de Cheese Baker van Emile Henry.
Mozzarella Marinara dipDoor Emile HenryMaak deze heerlijke gesmolten mozzarella op een tomatencoulis in de Cheese Baker of direct in een Crafond. Lekker om te dippen met (italiaanse) broodstengels of wat gezonder met komkommer, bleekserderij of paprikareepjes.
Camembert met honing en walnotenDoor Emile HenryWeer zo'n klassieker: romige, half-gesmolten camembert (of brie) met een zoetje en een knappertje, in dit geval honing en walnoot.
Zalm met wittewijnsausDoor Crafond NLVan Hans Belterman, culinair journalist bij het Algemeen Dagblad is het allereerste recept waarmee ik gasten wist te verbluffen en mag dus niet ontbreken.
KnoflooksoepDoor Crafond NLEen lekker romige en supersimpele knoflooksoep uit de traditionele Franse boerenkeuken van onze buurvrouw aldaar. Hij is zelfs nóg lekkerder als je de knoflook vooraf poft in de oven, met een wat mildere smaak, maar strikt noodzakelijk is het niet.
Aubergines parmigianaDoor Pelle di PolloDe klassieke Melanzana Parmigiana, oftewel aubergines met tomatensaus en mozzarella kan net zo goed zónder oven gemaakt worden.