Zalmterrine

 gegaard zalmvlees of witvis
 2 eieren
 1 eetlepel tomatenpuree
 200 ml kookroom
 2 fijngesneden paprika's uit blik of pot
 tabasco
 zout en peper

Indien nodig, gaar de vis rechtstreeks in de pan onder het aluminium deksel. Zorg dat je een heel laag pitje hebt, anders ben je aan het bakken!
Haal de vis uit de pan en gooi overtollig vocht weg.

Klop in een kom de eieren met de room, tomatenpuree en een paar druppels tabasco. Voeg de gesneden paprika toe en pureer tot je een homogene massa krijgt. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.

Snijd of prak de gegaarde vis en voeg bij het mengsel.
Giet het mengsel in een Crafond.

Als je een hapjespan of sudderpan (24) neemt, wordt het een lage terrine, meer een koek.
Voor een wat hogere terrine neem je een stoofpan (20).
Deze heeft dan wel wat langer nodig om in te dikken.

Zet op een heel laag pitje en kook totdat de terrine genoeg is ingedikt.
Controleer met een satéprikker.
Serveer met aioli of remouladesaus.
Garneer eventueel met wat gerookte zalm(rolletjes).

De volgende dag kun je de - als er nog wat over is- de terrine opbakken.
Misschien nog wel lekkerder!

Ingrediënten

 gegaard zalmvlees of witvis
 2 eieren
 1 eetlepel tomatenpuree
 200 ml kookroom
 2 fijngesneden paprika's uit blik of pot
 tabasco
 zout en peper

Aanwijzingen

1

Indien nodig, gaar de vis rechtstreeks in de pan onder het aluminium deksel. Zorg dat je een heel laag pitje hebt, anders ben je aan het bakken!
Haal de vis uit de pan en gooi overtollig vocht weg.

Klop in een kom de eieren met de room, tomatenpuree en een paar druppels tabasco. Voeg de gesneden paprika toe en pureer tot je een homogene massa krijgt. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.

Snijd of prak de gegaarde vis en voeg bij het mengsel.
Giet het mengsel in een Crafond.

2

Als je een hapjespan of sudderpan (24) neemt, wordt het een lage terrine, meer een koek.
Voor een wat hogere terrine neem je een stoofpan (20).
Deze heeft dan wel wat langer nodig om in te dikken.

Zet op een heel laag pitje en kook totdat de terrine genoeg is ingedikt.
Controleer met een satéprikker.
Serveer met aioli of remouladesaus.
Garneer eventueel met wat gerookte zalm(rolletjes).

De volgende dag kun je de - als er nog wat over is- de terrine opbakken.
Misschien nog wel lekkerder!

Zalmterrine
Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *