Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van uw crafond®, gelieve voor gebruik onderstaande richtlijnen aandachtig door te lezen:

 • Voor het eerste gebruik: was uw crafond® met warm water en een beetje zeep. Droog af en verwarm lichtjes. Dan invetten met een klein beetje olie, bij voorkeur kokosvet of arachideolie, om de pan te ‘voeden’. Olijfolie is minder geschikt, omdat deze bij 170° al teer kan gaan aanzetten.
 • Zet een pan nooit direct op hoog vuur of de hoogste stand. Voor het beste resultaat kunt u de pan op middelhoog vuur door en door heet laten worden. Zeker bij inductie is het zaak de plaat niet direct op de hoogste stand te zetten, maar de pan de kans te geven de hitte te verspreiden. De bodem kan beschadigd raken!
 • Het schoonmaken van uw crafond® is heel eenvoudig. U kunt het beste de pan, als hij nog heet is, afwassen met heet water en evt. wat afwasmiddel. Daarna uitvegen met een stuk keukenpapier en klaar. U hoeft de pan niet iedere dag opnieuw te voeden.
 • In z’n algemeenheid is het beter pannen niet in de vaatwasser te doen. Mocht u dit toch doen, bedenk dan dat u hem na iedere keer opnieuw moet voeden. De houten stelen zijn niet vaatwasmachinebestendig.
 • Vetten uit de voedingsmiddelen kunnen in de bodem trekken en carboniseren. Dit kan na verloop van tijd leiden tot een bruine aanslag, zogeheten patiné. Het schoonmaken van een hete pan voorkomt dit verschijnsel, maar mocht het toch voorkomen, kunt u de pan uitkoken met een beetje Biotex of baking soda met een scheut schoonmaakazijn.
 • Uw crafond® is ovenbestendig, kunststof grepen en knop tot 220 °C.
  De houten stelen zijn echter niet ovenbestendig.
 • Het kan af en toe nodig zijn uw pan opnieuw licht in te vetten, bijvoorbeeld voor droge of tere gerechten zoals vis.
 • Plaats altijd recht en stabiel op de warmtebron en laat uw crafond®, zoals alle pannen, nooit leeg op hoog vuur staan.
  Laat bereide gerechten niet te lang in de pan staan, sommige voedingsmiddelen kunnen agressieve zuren afgeven.
  Uw crafond® wordt door en door heet en houdt de hitte lang vast! Gebruik altijd een pannenlap of ovenwantjes.
  Berg de pannen na gebruik netjes op, bij voorkeur niet stapelen. Leg het deksel niet omgekeerd op de pan.
  Controleer regelmatig de toestand van uw crafond®. Gebruik nooit kookartikelen welke niet in perfecte staat zijn.
  Bij normaal gebruik biedt crafond® twee jaar garantie op de binnenzijde. De wettelijke garantie strekt niet uit tot verkeerd gebruik zoals:
  – schade veroorzaakt door verwaarlozing, verkoolde olie of vetten op de kookplaat en in de panbodem.
  – schade veroorzaakt door oververhitting of droge verhitting (vorming van teerharsen)
  – schade veroorzaakt door krassen met ongeschikt metalen kookgerei.
 • Crafond® biedt levenslang garantie tegen kromtrekken, stelen en knoppen, eventueel tegen de verzendkosten.

  Wij hopen en verwachten dat u nog lang plezier zult hebben van uw aankoop!