Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van uw Crafond®, gelieve voor gebruik onderstaande richtlijnen aandachtig door te lezen:

  • Voor het eerste gebruik: was uw Crafond® met warm water en een beetje zeep. Droog af en verwarm lichtjes. Dan invetten met een klein beetje olie, bij voorkeur kokosvet of arachideolie, om de pan te “voeden”. Olijfolie is minder geschikt, omdat deze bij 170° al teer kan gaan aanzetten.
  • Voor het beste resultaat kunt u de pan op middelhoog vuur door en door heet laten worden. Zeker bij inductie is het zaak de plaat niet direct op de hoogste stand te zetten, maar de pan de kans te geven de hitte te verspreiden.
  • Zet een pan nooit direct op hoog vuur of de hoogste stand. De bodem kan beschadigd raken!
  • Het schoonmaken van een Crafond® is heel eenvoudig. U kunt het beste de pan, als hij nog heet is, afwassen met heet water en eventueel een druppeltje afwasmiddel. Daarna uitvegen met een stuk keukenpapier en klaar. U hoeft de pan niet iedere dag te voeden.
  • Vetten uit de voedingsmiddelen kunnen in de pan trekken en carboniseren. Dit kan na verloop van tijd leiden tot een bruine aanslag, zogeheten patiné. Het schoonmaken van een hete pan voorkomt dit verschijnsel, maar mocht het toch voorkomen, kunt u de pan uitkoken met een beetje biotex of baking soda, evt. met een beetje schoonmaakazijn.
  • U zult merken dat het niet nodig is uw Crafond® in de vaatwasser te doen. Mocht u dit toch doen, bedenk dan dat u hem na iedere keer opnieuw moet voeden. De houten stelen zijn niet vaatwasmachine-bestendig.
  • Het kan af en toe nodig zijn uw pan opnieuw licht in te vetten, bijvoorbeeld voor droge of tere gerechten zoals vis.
  • Plaats de pan altijd recht en stabiel op de warmtebron en laat uw Crafond®, zoals voor alle pannen geldt, nooit leeg op hoog vuur staan.
  • Laat bereide gerechten niet te lang in de pan staan, sommige voedingsmiddelen kunnen agressieve zuren afgeven.
  • Uw Crafond® wordt door en door heet en houdt de hitte lang vast! Gebruik daarom altijd een pannenlap of de Crafond® ovenwantjes.
  • Berg de pannen na gebruik netjes op, bij voorkeur niet stapelen. Leg het deksel niet omgekeerd op de pan.
  • Controleer regelmatig de toestand van uw Crafond®. Gebruik nooit kookartikelen welke niet in perfecte staat zijn.
  • Bij normaal gebruik biedt Crafond® levenslang garantie tegen kromtrekken en 2 jaar op de binnenzijde. Stelen en knoppen worden kosteloos vervangen, eventueel tegen de verzendkosten.

Wij hopen en verwachten dat u nog lang plezier zult hebben van uw aankoop!