Paté de campagneDoor BoudineBasisrecept voor een vrij zachte franse boerenpaté. Je kunt 'm zo kruidig maken als je zelf wilt, maar maak 'm wel een dag van tevoren.
Mozzarella Marinara dipDoor Emile HenryMaak deze heerlijke gesmolten mozzarella op een tomatencoulis in de Cheese Baker of direct in een Crafond. Lekker om te dippen met (italiaanse) broodstengels of wat gezonder met komkommer, bleekserderij of paprikareepjes.
Camembert met honing en walnotenDoor Emile HenryWeer zo'n klassieker: romige, half-gesmolten camembert (of brie) met een zoetje en een knappertje, in dit geval honing en walnoot.
KnoflooksoepDoor Crafond NLEen lekker romige en supersimpele knoflooksoep uit de traditionele Franse boerenkeuken van onze buurvrouw aldaar. Hij is zelfs nóg lekkerder als je de knoflook vooraf poft in de oven, met een wat mildere smaak, maar strikt noodzakelijk is het niet.