Groene aspergesoep

Het is weer aspergetijd! Dit keer een supersimpele en lekkere soep van groene asperges.

 500 g groene asperges
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 250 g doperwtjes (diepvries)
 1 l (groenten)bouillon
 200 ml room of créme fraîche
 peper en zout
 citroen of limoen
 1 bosje munt

Verwarm je pan voor op middelhoge stand. Voeg evt. al een scheutje (olijf)olie toe.

Snijd het onderste stukje van de asperges en de topjes. Gooi de kontjes weg en houd de topjes apart. Snijd de asperges in stukken.

Schil of pel de ui en knoflook Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook een minuut of twee en voeg dan de aspergestukken en doperwten toe. Houd evt. een handje doperwten apart bij de aspergetips voor de garnering.
Bak een paar minuten en voeg ong. 3-kwart van de hete bouillon toe. Breng aan de kook en laat het nét aan koken tot de aspergestukken bijna gaar zijn. Voeg dan het blad van een half bosje munt toe. Kook een minuut of 10 mee.
Als alles gaar is, haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een gladde massa.
Breng op smaak met peper en zout, een scheutje room of crème fraîche en zo je wilt een scheutje citroensap of wat rasp van de schil.
Kook de aspergetips en een handje doperwten een paar minuutjes en voeg toe aan de soep.
Brokkel voor het opdienen wat geitenkaas over de soep.
Gehakte pistachenootjes of amandelschaafsel doet het ook altijd goed, natuurlijk. Evenals gerookte zalmreepjes.

Ingrediënten

 500 g groene asperges
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 250 g doperwtjes (diepvries)
 1 l (groenten)bouillon
 200 ml room of créme fraîche
 peper en zout
 citroen of limoen
 1 bosje munt

Aanwijzingen

1

Verwarm je pan voor op middelhoge stand. Voeg evt. al een scheutje (olijf)olie toe.

Snijd het onderste stukje van de asperges en de topjes. Gooi de kontjes weg en houd de topjes apart. Snijd de asperges in stukken.

Schil of pel de ui en knoflook Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook een minuut of twee en voeg dan de aspergestukken en doperwten toe. Houd evt. een handje doperwten apart bij de aspergetips voor de garnering.
Bak een paar minuten en voeg ong. 3-kwart van de hete bouillon toe. Breng aan de kook en laat het nét aan koken tot de aspergestukken bijna gaar zijn. Voeg dan het blad van een half bosje munt toe. Kook een minuut of 10 mee.
Als alles gaar is, haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een gladde massa.
Breng op smaak met peper en zout, een scheutje room of crème fraîche en zo je wilt een scheutje citroensap of wat rasp van de schil.
Kook de aspergetips en een handje doperwten een paar minuutjes en voeg toe aan de soep.
Brokkel voor het opdienen wat geitenkaas over de soep.
Gehakte pistachenootjes of amandelschaafsel doet het ook altijd goed, natuurlijk. Evenals gerookte zalmreepjes.

Groene aspergesoep
Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *