Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

St. Joepmarkt | Sittard

19 maart 2020 | 08:00 tot 17:00

Gratis

Op 19 maart wordt het naamfeest van Sint Josef gevierd. Traditioneel wordt op die dag de Sint Joepmarkt in Sittard gehouden. De St. Jozef jaarmarkt of Sint Joep jaarmarkt is een begrip in het zuiden van Nederland.

Wie Sint Joep zegt, zegt automatisch Sittard. De Sint Joep is een waar begrip, een groots volksfestijn! Elk jaar komen er op deze eerste jaarmarkt van Nederland weer tienduizenden bezoekers uit Nederland, België en Duitsland Sittard!
De Sint Joep is dan ook een echt begrip en een topper in de bezoekersaantallen en kooplui.
De St.Joepmarkt dateert van 1802 en is daarom een historische jaarmarkt. In dat jaar gaf Napoleon toestemming om 4 jaarmarkten te houden in Sittard, de st. Joep is de enige die al die jaren heeft overleefd.

Het weerbeeld maakt voor velen niet uit, of het nu regent of met een heerlijk zonnetje, doordat de Joep in het voorjaar wordt gehouden en als de eerste historische Hollandse jaarmarkt te boek staat, is de Sint Joep een ware traditie. Meer dan 500 kramen en diverse verkoopwagens zijn aanwezig, marktkooplui, standwerkers, venters, artiesten, het oud Hollandse orgel, alles is van de partij.

Gegevens

Datum:
19 maart 2020
Tijd:
08:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

St. Joep
Sittard, 6131EL Netherlands + Google Maps