Pompoenlasagne zónder oven!

Nog zo’n mooi recept van Nonna Mina waarin ze uitlegt hoe je ovengerechten kunt bereiden zonder oven.

“Deze ovenschaal met aluminium deksel is echt uniek!
Het is de ideale manier te om alle gerechten klaar te maken die normaal gesproken in een oven bereid zouden moeten worden. Voorgerechten, pasta’s, bijgerechten en pizza’s kunnen op het fornuis worden gemaakt, snel en met een aanzienlijke energiebesparing. Zet de schaal zó op tafel, met het deksel blijft het warm,  zelfs voor de laatkomers!”

Kijk voor meer recepten van Nonna Mina op blog.cookaround.com/nonnamina.
Google translate doet wonderen!

Voor de saus:

  • 1,5 liter melk
  • 150 gram boter
  • 150 gram bloem

Voor de lasagne:

  • 1 pak lasagnevellen
  • 1 pompoen
  • 150 gram geraspte kaas (formaggio)
  • 20 plakken kaas, bv edammer
  • 1 radicchio (roodlof of rode witlof)
  • 1 kleine ui
Kook de pompoen op laag vuur in een stoofpan met aluminium deksel tot hij zacht, maar niet helemaal gaar is.
Laat afkoelen en snijd in plakken van ongeveer een halve centimeter.

Snijd de radicchio en bak in de pan met ui, zout en een beetje olie.

Bereid nu de saus in dezelfde stoofpan (ø24 cm).
Smelt de boter op laag vuur en voeg al roerend de bloem toe. Laat zachtjes bruinen en voeg scheutje bij scheutje, al roerend, de melk toe (bij voorkeur warm). Zorg dat het niet gaat klonteren. Breng op smaak met zout en een beetje geraspte nootmuskaat.
Breng aan de kook en blijf roeren tot het dik wordt.

Monteer de lasagne in de ovenschaal, begin met een klein laagje witte saus.
Bouw nu de lasagne op in lagen: 2 vellen deeg, witte saus, radicchio, een paar plakjes pompoen, kaas en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Bestrooi met de formaggio.

Bak de lasagne op laag vuur, gedurende ca. 45 minuten met het aluminium deksel.
Als u wilt kunt u de lasagne nog 5 minuutjes in de oven of met een crème brûleé brander gratineren.

Serveer direct vanuit de schaal op tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *