Gevulde rollade

Dit recept van Nonna Mina vinden we zó mooi dat we het jullie niet willen onthouden.
Kijk voor meer schitterende recepten op blog.cookaround.com/nonnamina.
Google translate doet wonderen!

“Gebraden rollade, gevuld met omelet en paprika.
Een geweldig recept om nu vast uit te proberen en tijdens Kerst nogmaals te presenteren.
Het is eenvoudig, lekker en mooi met contrasterende kleuren van de gele omelet en rode paprika.

In de grote ovenschaal van Crafond kunt u beide veilig samen bereiden en bovenal, u hoeft niet over te schakelen van hittebron naar oven. Met haar nieuwe deksel wordt de Crafond een handige oven op het vuur.”

  • 1 kg kalfs- of kalkoenfilet
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 3 eieren voor de omelet
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • salie en rozemarijn
  • zout en peper
  • 1 kopje witte wijn
  • 1 kopje bouillon
Maak een eenvoudige, dunne omelet met 3 eieren, peper, zout en een beetje peterselie.
Rooster en pel de paprika’s en laat ze afkoelen alvorens ze te gebruiken voor het vullen.

Leg het vlees op het werkvlak, voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de omelet in het midden en bedek met de in reepjes gesneden paprika’s. Als er paprika over is, gebruiken we die in de saus.

Rol het vlees in de lengte op en bind dicht met een touwtje.
passo-passo-1

Verwarm de braadslede op matig vuur en bruin het vlees rondom.
Snijd in de tussentijd de wortelen in de lengte in vieren en de ui in grove stukken.
Als het vlees mooi bruin is, voeg je wortelen en ui toe, een paar takjes rozemarijn en een paar salieblaadjes.
Giet de witte wijn erover een laat het verdampen.

Voeg de bouillon toe en kook een paar minuten op middelhoog vuur in. Zet het vuur laag en dek af met het deksel.
Braad ca. 30-35 minuten. Draai het vlees na ongeveer 15 minuten.

Controleer de gaarheid van het vlees: als je een gaat prikt en er loop geen rood vocht meer uit is het goed.
Zet het vuur wat hoger en braad nog 2-3 minuten, zodat het vlees kleurt.

Zet het vuur uit en haal het vlees uit de braadslede. Filter het kookvocht en gooi de salie en rozemarijn weg.
Doe de saus met groenten weer terug in de Crafond en voeg eventuele overgebleven paprikareepjes toe.

Laat het geheel afkoelen alvorens in plakken te snijden.
Verwarm de plakken in de Crafond met de saus en de groenten en serveer warm.

passo-passo-2

.

passo-passo-1passo-passo-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *