Pastrami van zalm

Een gerecht van private chef Bjørn, bereid tijdens de Spirit of Winter Apeldoorn.
Kijk voor meer informatie op www.privatechefbjorn.com

  • 300 gram verse zalmfilet
  • 50 gram grof zeezout
  • fijne mosterd
  • 25 gram rietsuiker
  • 75 gram roggebrood
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder 
Maak de zalm schoon en strooi grof zeezout over de zalm en zet onder druk weg zo’n 24 uur.
Spoel het zout van de zalm onder stromend water en leg op keukenpapier of theedoek en dep goed droog.

Maal de rietsuiker, roggebrood, korianderzaad en paprikapoeder in de keukenmachine fijn.
Smeer de zalm in met een dun laagje mosterd en leg daarop roggebrood mengsel en druk stevig aan.
Zet weg in de koelkast.

Kwartelei
Kook de kwartelei (8 st) in kokend water voor 2 minuten en 30 seconden.
Spoel de eitjes af onder koud stromend water of leg ze in een bakje met ijswater.

Zoetzuur van komkommer
Breng 50 gr. suiker en 0,5 dl. natuurazijn aan de kook in 1 dl. water tot de suiker is opgelost.
Snijd de komkommer over de lengte met mandoline of dunschiller in lange repen.
Toevoegen aan de afgekoelde zoetzuur voor zo’n 10 minuten.
Maak rolletjes van de komkommer

Aardappelchips
Boen een grote aardappel in de scil doed schoon onder lauwwarm water.
Snijd met een mes of dunschiller dunne plakjes van de aardappel met schil.
Leg de plakjes in een bak koud water om overtollige zetmeelresten te verwijderen en verkleuring te voorkomen.
Om te frituren is het belangrijk dat de plakjes goed droog gedept zijn tussen papier of doek.
Frituur de plakjes aardappel op 180 graden tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier en direct bestrooien met zout.

Opmaak
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, voor de opmaak van dit gerecht: zie foto


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *