Merengue, mousse en taartje

Merengue met vanille-mascarponemousse, gepocheerde peer, chocoladetaartje met ganache

Een gerecht van private chef Bjørn, bereid tijdens de Spirit of Winter Apeldoorn.
Kijk voor meer informatie op www.privatechefbjorn.com

Merengue

  • 75 gram eiwit
  • 125 gram poedersuiker

Bereiding
Varwarm de oven voor op 80 gr. Klop het eiwit tot stijve pieken en spatel de poedersuiker erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de eiwitbanen in ca. 2 uur in de oven. Laat de schuimpjes afkoelen.

Vanille-mascarponemousse

  • 125 gram mascarpone
  • 65 gram slagroom (yoghurtdikte)
  • 25 gram suiker
  • 1 vanillestokje

Bereiding
Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden. Schraap het merg uit de vanille peul en meng met de mascarpone.
Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte en meng met mascarpone mengsel.

Gepocheerde peer

  • 400 ml water
  • 200 g suiker
  • 100 ml witte wijn
  • 30 ml witte port
  • steranijs
  • kaneelstokje
  • grote handperen

Bereiding
Breng water met suiker aan de kook en los de suiker op. Voeg wijn, port, steranijs en kaneel toe en laat het vocht circa 10 minuten op laag vuur trekken.
Schil en snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis.
Pocheer de peren circa 10 minuten in het vocht tot ze zacht zijn. Haal ze uit het vocht en laat ze uitlekken. Reduceer het vocht tot siroop dikte en laat afkoelen

Chocoladetaartje met ganache

  • 60 gr. boter
  • 25 gr. suiker
  • 25 gr bloem
  • 1 ei
  • 60 gr. pure chocolade

Bereiding
Chocolade au-bain marie smelten.
Boter en suiker opslaan met de keukenmachine.
Eieren toevoegen, daarna de bloem en gesmolten chocolade.
Bakvormpjes met diameter van 5 cm. invetten met boter en met chocolade mengsel vullen.
Afbakken op 180 graden in 12 minuten.

Ganache

  • 50 gr. gesmolten pure chocolade
  • 50 gr. crème fraîche

Bereiding
Meng de gesmolten chocolade met de crème fraîche en vul hiermee de spuitzak.

Presentatie : zie foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *