Hertenrack met pompoen

Een gerecht van private chef Bjørn, bereid tijdens de Spirit of Winter Apeldoorn.
Kijk voor meer informatie op www.privatechefbjorn.com

Hertenrack

  • 1200 gram Hertenracks van Veluws Hert
  • 2 dl. Wildfond

Bereiding
Maak de Hertenracks schoon en portioneer ze per botje.
Racks rosé of rood aanbraden en aan de wildfond toevoegen

Crème van pompoen

  • 100 gram Muscat pompoen
  • water
  • peper en zout

Bereiding
Ontdoe de pompoen van schil en pitten. Snijd in blokjes, kook gaar en giet af.
Doe de afgekoelde pompoen in een blender en breng op smaak met peper en zout.
Je kunt de crème later opwarmen en bij het gerecht serveren.

Zoetzuur van pompoen en komkommer

  • 1/4 pompoen
  • 2 dl. water
  • 100 gr. suiker
  • 1 dl. natuurazijn

Bereiding
Breng water, suiker en natuurazijn aan de kook tot suiker is opgelost.
Verdeel de helft van zoetzuur in een kommetje en laat afkoelen.
Ontdoe de pompoen van de schil en snijdt er dunne plakjes en/of reepjes van (het liefst op de snijmachine)
Pan naast hittebron zetten en pompoen plakjes toevoegen tot afgekoeld is.
Snijd dunne plakjes over de lengte van de komkommer en voeg toe aan afgekoelde zoetzuur en laat 10 min. intrekken
Leg een plak komkommer met daarop een plak pompoen en rol deze op en zet weg.

Geroosterde pompoen met kardemom uit de oven

  • 250 gram pompoen
  • 4 kardemomzaadjes
  • olie
  • zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes van 3cm.
Leg de blokjes op een bakplaat en voeg de kardemom, zout en peper en olie toe.
Bak in 30 min af in de oven en schep tussendoor om.

Aardappelrösti

  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 ui
  • 50 gr. spek
  • oregano
  • zout en peper

Bereiding
Kook de aardappels beetgaar. Snij het spek in blokjes en bak krokant in de olie.
Snij de ui fijn en fruit aan met de spek Laat het mengsel uitlekken op keukenpapier.
Gebruik de grove rasp van de keukenmachine of handrasp om de aardappel fijn te malen.
Voeg spek, ui, oregano, zout en peper toe aan de aardappels en meng met elkaar.
Maak mooie platte, ronde rösti’s met een diameter van 6 cm.
Bak de rösti ‘s in de koekenpan met olie aan beide zeiden tot ze goudbruin zijn

Presentatie : zie foto
Tip: Leg een plak zoetzuur pompoen op het zoetzuur van komkommer en rol op.
Zorg ervoor dat de komkommer aan de buitenkant zit vanwege de kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *