Italiaans pastagerecht met rucola

Een heerlijk recept van Anna Bakema, gemaakt in een Crafond stoofpan.

  • 1 flinke ui fijngesneden
  • 1 winterwortel fijngesneden
  • 1/2 venkel fijngesneden
  • diverse paddestoelen naar wens
  • 1 teen knoflook in dunne plakjes
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • rasp van een halve citroen
  • lente-ui fijn
  • zout, peper,
  • Jonnie Boer( lemon peper)
  • Italiaanse kruiden (Euroma)
  • olijfolie mild en extra vierge.
Bak in de Crafondpan ui, wortel en venkel lekker aan. Voeg zout, peper,Italiaanse kruiden en lemonpeper toe. Bak even aan. Gehakt erbij. Flink aanbakken. Dan paddestoelen, knoflook meebakken. Tomaten erbij en rustig een half uurtje laten stoven.
Ondertussen pasta( ik had verse lintpasta) koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Terug in kookpan met extra vierge olijfolie naar smaak. Op het laatst citroenrasp en lente-ui door de saus

Opdienen: saus in diep bord, pasta erover en rucola/ geraspte stevige kaas naar smaak toevoegen.

Anne Bakema02

Anne Bakema03

Anne Bakema04


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *