Lady Grey taart

  • 280 gr. bloem
  • 50 gr. amandelmeel
  • 50 gr. aardappelzetmeel of maïszetmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gr. bruine suiker
  • 50 gr. ahornsiroop
  • 70 gr. zaadolie
  • 140 gr. crème van rijst koken
  • snufje zout
  • schil en sap van 1 citroen
  • Lady Grey thee (zwarte thee met citroen, sinaasappel en bergamot)
Trek gedurende minstens 5 minuten ca. 400 ml. thee.
Voeg in een kom de bloem,. bakpoeder, suiker en zout.
Mix in een andere kom de room met de plantaardige (zaad)olie en voeg toe aan de kom met droge ingrediënten.
Roer met een spatel en giet rustig aan de thee erbij tot het mengsel glad en homogeen is.
Giet het beslag in een ø20 cm. stoofpan en dek af met het aluminium deksel.
Laat ongeveer anderhalf uur sudderen op de laagste stand.
Til een paar keer het deksel van de pan om het overtollig vocht weg te gooien.

Na ongeveer 50 minuten kun je de taart met behulp van een bord of het deksel omkeren om de andere kant te bakken, anders blijft de bovenkant te vochtig.

Laat de cake afkoelen in de stoofpan, maak ondertussen een glazuur van poedersuiker en een restje thee.
Garneer met verse aardbeien.

LadyGray-stoofpan

LadyGray-Alessia

LadyGrey-taart


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *